ВидеоМигрантыПортретыЭкономика

ТАДЖИКСКИЙ МИЛЛИОНЕР РАХИМ ИЗ ГАРМА РАССКАЗАЛ О СВОЕМ БИЗНЕСЕ В РОССИИ И ОГРОМНОМ ПАРКЕ ДОРОГИХ МАШИН (ВИДЕО)

ТАДЖИКСКИЙ МИЛЛИОНЕР РАХИМ ИЗ ГАРМА РАССКАЗАЛ О СВОЕМ БИЗНЕСЕ В РОССИИ И ОГРОМНОМ ПАРКЕ ДОРОГИХ МАШИН (ВИДЕО)

Рахим Бободжонов, известный как Рахими Гарми (Рахим из Гарма), известный таджикский бизнесмен, в эксклюзивном получасовом интервью с таджикским блогером Диловаром Сафаровым рассказал о своем успешном бизнесе в России,  об своем увлечении спортом и дорогими машинами. Он показал Диловару Сафарову свой огромный парк дорогих автомашин, большинство которых черного цвета с крутыми номерами 99 99. Рахим также в фитнес-зале  показал, как занимается штангой, боксоими даже совершил спаринг-поединок по вольной борьбе с блогером.

Диловар спросил бизнесмена, а зачему ему столько машин? На что он ответил: “Кто-то любит лошади и собирает их. А я, вот, люблю машины…”

Рахим Бободжонов в своем интервью не прокомментировал сообщения о том, что якобы в июне этого года его конкуренты смогли через коррумпированные структуры в России лишить его российского гражданства, после чего таджикский бизнесмен был вынужден уехать в Турцию, а оттуда – в Таджикистан.

Рахим лишь сетовал на то, что в Таджикистане ходят слишком много разговоров о нем. “Не было бы обидно, если это все говорили чужие люди. Но разговоры исходят от своих и это обидно. Я много лет работал в других странах и не встречал там такого. А то, что вижу и слышу здесь, ошарашивает”, – заявил бизнесмен. Правда, осталось неясным, имеет ли он ввиду разговоры о лишении его российского гражданства или что-нибудь другое.

Рахим в своем интервью рассказал, что первый раз, когда уехал на заработки в Россию, начал все с нуля. “Как и все другие таджики, я тоже испытал в России все: и голод, и холод, и лишения. Было время, когда мнего нечего было есть. А в 2008 году и вовсе обанкротился и пришлось начать все снова с нуля. Но никогда не падал духом, работал и день и ночь. Помню, я торговал на рынке в одном из российских городов и владелец рынка решил разрушить рынок и построить на его месте современный трехэтажный торговый центр. Так, вот, в этом новом павильоне мне нашлось места. Было так обидно, что я плакал, некоторые время пал духом, даже любимое занятие спортом бросил. Но потом понял, что этим я себе не могу помочь. Поэтому собрал всю свою волю в кулак и взялся за работу. Через несколько лет я вернулся на тот старый рынок и выкупил весь построенный на его месте торговый центр со всеми его 120 магазинами. В итоге, рынок, где мне в свое время не нашлось маленького места, со всеми его тремя этажами стали полностью моими”, – рассказал Рахим Бободжонов, который утверждает, что сейчас у него есть свои магазины почти во всех крупных российских городах.

Рахим известен своей благотворительностью.  В мае 2020 года было опубликовано видео, как представители Рахима из Гарма в городе Новосибирск раздают 3 миллиона рублей для помощи таджикским трудовым мигрантам, которые лишились  работы и источника существования из-за карантинных мер в России. Деньги были распределены по 5 тысяч между 600 мигрантами.

Рахимджон Бободжонов – сын Мухиба Бободжонова, известного мецената из Раштского района на востоке Таджикистана. Мухиб Бободжонов когда-то возглавлял совхоз Сорбог в ущелье Камароб Раштского района, а когда совхозы были ликвидированы, создал свою компанию “Исфандиёр” и создал сад грушевых деревьев на двух гектарах. Он в 2019 году с помощью своих сыновей, у которых успешный бизнес в России, заасфальтировал вторую часть трассы Навабад – Гарм в Раштском районе и пообещал также с помощью своих сыновей асфальтировать и часть трассы Душанбе – Ляхш и проселковые дороги на территории джамаата имени Боки Рахимзода. Мухиб Бободжонов за свою активную общественную деятельность в 2019 году был награжден орденом “За достойные заслуги”.

Его сын Рахим призывает всех таджикских бизнесменов к благотворительности. “Будьте щедрыми. Все, что есть у меня, я имею благодаря тому, что отдавал людям. Это как зерно пшеницы, которое ты бросаешь на землю и оно приносит тебе колосья, полные урожая. У вас останется только то, что вы отдаете людям. А все то, что вы приберегаете для себя, не ваше, оно тленно”, – говорит таджикский бизнесмен.

Похожие новости

37 комментариев

  1. Салом алейкум акаи Рахим илтимос мада ёрдам кунед илтимос аз шумо

    1. Рахимчон.худованд.нигохбонт.боша..як.байт.мехонм.рости.ин.байт.дига.хелай.ба.хотири.шумо.ба.лафзи.худм.мехонм..офтоб.ба.сари.кухсор.дорад…раштон…………дар.мавсими.дай.бахор.бахор.дорад.раштон.чун.рахими.гармию.сияриен..сад.марди.ба.нангу.ор.дорад.раштон..бахшиш.рахимчон..ин.байта.камтар.дигар.хел.навиштам.

  2. Ассалому алейкум. Мехохам сухбат намоям дар масълаи кор.

  3. Асалому алайкум акаи Раҳим вазиятам хело вазнин аст аз барои Аллоҳ кумак мекарден

    1. Саломалейкум Акаи Рахим ма ба салам дучор шудам дар трассам Владивосток Хабаровск средам агар ягон илоч боша ердам кунен сум надорум мошин аренда мошина евокуатор дар 40000 руб мебарум мега илтимос ака ягон ердам кунен моларум бандаги каданм Ман Владивосток рафтумки роикунум мурдаро

  4. Ассалому алайкум додарчон мада ердам медоден. Агар илоч дошта бошен.

    1. Саломалекум ман а ворух дар шахри оренбург кива кор даркор бошад нависетун ман ердам мекунем а барои олох

  5. Ассалому алейкум! Уважаемый Рахими Гарми) у меня есть к вам просьба ,я немогу найти себе нормальную работу в России, а уехать назат домой нет возможности так как нету денег на дорогу.Прозьба помощь с работой.

  6. Ассалому алейкум! Уважаемый акай Рахим)прошу вас помочь мне ,я нахожусь в России,у меня проблемы с работой немогу найти нормальную работу ,домой уехать в Таджикистан не могу так как нет средств.

    1. Ассалому аллекум Акаи Рахим аз Шумо хохиш мекунам як бародар ва як хохари инвалид дорам аз барои Аллох кам ёрда. Кунед мехохам бародари инвалидаро Зан дихам

  7. Ассалому алейкум, бародари мумини Рахим
    Ман бахтовар ай душанбе, 28 Сола бе зан ((6 сол шид Россия дахум, бародар дар як холати но зуб карор дораб бародар модарм касали кридит гирифтем ба модарма барои личениш сум рои кадем, бе документ дар хелчаи мургон зиндаги дорам бародари аз гапом алам бисёр дорам, аз ин рузхо Бовари даштоам бародар бе Падар, аз барои Аллах кумак лозим аст бародар, ина номером бародар ай авхолам хабар гир бародари азиз, 89068788702

  8. Кандота бзан Рахим худо милядер шави омин

    1. иллохо писари ягонаам Раҳимҷон мисли шумо милионер шавад Раҳими гарми ОМИН

      1. Асалому Алайкум Акаи Рахим Ма Мехостм кати шумо аз наздик сухбат бкнм

    2. Асалому алейкум Аллох хамаро да панохаш нигах дорад.Аллох хамаи мода кумак мекунад пас мо бояд аз Худо талаб кунем

  9. Асалом ака ман як хохари мусалмон хастам илтимос баман кумак кунед то ин вакт ба хескас хичиз нам егуфтам кумакхам намепурсидам илтимос мехостам бошумо ха мсухьат шавам аз барои Аллох дархостамро кабул кунед

  10. Асалом акачон манякхохари мусалмон то инвакт ман бахескас дардамро намегуфтам вакте дидам дигарода кумак доредхостам дархост кунам аз барои Аллох боман ха мсухбат шавед

  11. Асалому алейкум акаи додари раххимчон худочон 100 солаи куна додарум ман дар шахри хучнд зиндаги мекунам 4фарзанд дорам дар опшижит зиндаги мекунам шаройтам вазбин хавли дорам чандсоласт ки будкарда наметонам агар ба ман ёрдаммекарден раххимчон хона бардоштагияй дарк трезаю полу паталог надорад илтимос додаичон баҳман мададкунед

  12. Асалому алейкум акачон азиз ёрдамум тиен илтимос худованд ай шумо рози бошад хонохой нимкола соз дорам деволош бардоштани киришаш задаги усунашда наметонам 4фарзанд дорам илтимос раххимчон додари акай як мадад кун дар хамин иди Курбон дасти аз шумо хохиши металабам ки ма мана ёрдам куни раххимчон бан дар шахри хучанд як ду одамой хамича сарватманд гуфтам хичка дастгирии накард додарчон ман дар опшижит мешинам кани хонаю дари буд мешуд мерафтам хонай худам даступочак ма дарозмекардам нафаси озод мекашидам илтимос додаичон як дасти ёри даразкун дуомекнем дархаки худат падару модарат фарзандотон илтимос илочи доштабошен

  13. Салом додарчон иллохо зиндабоши додарчон ки ин кадар одамоя даст гирикарди агар ба мани даст норасам мадат мекарди додарчон ман 4фарзанд дорам дар хобгоҳ зиндаги мекунам замин дорем деволаш бардоштани киришаш зада ги дарк деволош кушода илтимос ба ман кумак кунед додарчон худо аз шумо рози бошад намедонам мактубма мехонем ё не яки худованд басо толеметияд мехонед додарчон шаройт надорам далши сохтумода

  14. Саломуалейкум,додари азизам Рахимчон.
    Номам Нурафшон, 51 сола хастам. Аз ш.Душанбе.
    Мисли бисьере аз занони точик аз сабаби бехонаги ва музди маоши ночиз рахти сафар ба мамлакати Русия бастам…
    Аз мохи сентябри с.2021 дар каламрави Россия бо вучуди дуруст будани хама хуччатхоям оиди кор, ягон кори мувофику доими намеебам…
    Собикаи кории 20 сола бо вазифаи бухгалтери дорам….аммо аз сабабе ки шахрвандии РФ надорам…ба кор кабул намекунанд….
    Ба хаминам нигох накарда… ба .кори кассирию…фурушандаги дар чанд чой кор кардам…аммо бисер вакт бо фиребу ноодами дучор шудам….
    Дар хозира бекор хастам…..
    Аз шумо хохишу илтимос дорам…. ба ман барои дарьефт кардани кори хубе кумак мекардед,дар каламрави Россия…то ки маблаги хубе барои харидори кардани хона дар ЧТ чамь намоям…
    Аллох шуморо нигахбон бошад!
    Сурогаи ман.ш.Москва метро Авиамоторная
    Дпр каларави Россия

  15. Саламу алейкум бародари ахли мусалмон акаи Рахим худовандо умри дарози бепоенро бини ва ба мардуми точиистон гуфтание дорам :Баст кунен йордам пурсиро худотон захмат кашену кор кунед Аллох дар курьони мачид чимега хамавакт Бади вазбини осони шуморо фаро мегирад барои хамин тавакалтона ба худо кунед аз Паси риску мехнатон шавед! Мард бояд дар хамачиз часуру пуртокат бошад,

    1. Сад фриз гапи Юсуф рост, одамо, бас кунад талбандагиро, номус доштан даркор

  16. Салом акаи рахим илтимос мода ёрдам кнен вазятмон Хеле вазбинай

  17. Салом алейкум Акаи Рахим ман аз шмо камиарак ëрдам мепурсам Ака вазиятм вазминай Ака

  18. Асалом алекум акаи Рахим МО вазиятамон хеле вазнин АСТ аз бароси Аллохи ягонам илтимос ёрдам кунен МО ба ичора менишинем илтимос ёри дихед

    1. Салом алайкум Акай Рахим ман як зан аз дехот хастам ки бо дукудак шавхарам вафот кард дар нимарохи зиндаги танхо мондам илтимос агар илоч медоштед кумак мекардед хохиш дорам як бор ба ман занг мезадед сухбат мекардем аз холи ман хабардор мешудед илтимос 901058089

  19. Салом алайкум Акай Рахим ман як зани дехоти хастам ду фарзонд дорам шавхарам вафот кард бо кудакхо мандам аз шумо хохиш дорам ба ман кумак кунед ходишь дорам борхо шуморо чустам илтимос як бор ба ман занг занед 901058089

  20. akoi rahim man shumoro dar nazdi sadbarg intizoram iltimos hohishamro rad nakuned nomeroi modaramro mediham 937883055 iltimos zangzaned bar man mablag lozim ba mikdori 5000 somoni majbur shudam murojiat namoyam

  21. Ассалому алейкум вб акаи Рахим аввал аз Худо хохиш ба айшумо илтимос илочщ боша мара ёрдаммекарден ду бачаи майда дорм дар хонаи акам таьнаи янга шнида азоб кашида шищтем як ёрдами пули мекарден якравтира мегирифтм кудакома садик монда хдм кор мебромадм ба ма хайр не карз мехом дасту почаи солим дор м инщоАллох ки карзма бо меспорм илтимосс кумак кнен хонен дархости мора

  22. Салам алейкум акаи Рахим, акачон мо дар Руссия дар Башкирия кор кадем 700000 пулмон мондагияй кормона тамом кадем пуломона надодестиян ака кумак кнен илтимос мо мехнат кадем аракт чабин рехтем

  23. САЛОМ БАРОДАРОН ВА ХОҲАРОНИ АЗИЗ,ШУМОЁН ФИКРИ КОР, МЕҲНАТ БАЪДАН РОҲАТРО НАМЕДОНЕД (АЗ АЛЛОҲ БИТАРСЕД ТАЛБАНДАГИРО БАС КУНЕД)==МАГАР ИН ШАХСАМ ОДАМАСТ МИСЛИ МОЮ ШУМО ҲАРАКАТ БАЪДАН БАРАКАТ.

  24. Раҳимҷон, Худо илоҳим нигаҳбонатон бошад шери нари тоҷик! Фахр мекунам ки ҳамин қадар инсони беҳтарин ҳамватани ман аст! Ҳамин қадар ба мардум кӯмак мерасонед бародари азиз, Худованд илоҳим ҳазорон маротиба ба Шумо хубиҳои кардагитона гардонад! Вақте ки Шуморо мебинам, ба хотирам подшоҳи Англия меояд. Ричард львинное сердце. Доим тансиҳату сарбаланд бошед! Душманотон зери по!!! Бо эҳтироми бепоён.
    Шиноси ношинос.

  25. Фахр мекунам ки, ҳамин хел инсони беҳтарин ҳамватани мо аст! Раҳимҷон илоҳим Худованд нигаҳбонатон бошад! Хубиҳои кардагитона илоҳим ҳазорон маротиба Худо гардонад! Шумо инсони беҳтаринед! Ба хотирам як подшоҳе хирадманде омад
    Ричард львинное сердце! Шумо ба мисли ӯ дили бузург доред! Дуогуи Шумо ҳастем. Бошед!!!🙏🙏🙏👏👏👏🔥🔥🔥

  26. Салом акаи Раҳим илоҷаш бошад ракамотона мефиристонидед, бахшиши зиёд ака!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button